En grå knut och kärlek...

Tänk vad som kan dölja sig bakom en grå knut. Bakom en tom blick och ett rynkigt ansikte. Så många år som gått. Vem kunde tro att den gamla damen på hemmet sett ut som en filmstjärna och varit en passionerad älskarinna. Levt ett liv i lyx och glamour utomlands. Gott på bal som askungen i en figursydd klänning och sysslat med stora affärer och i mångas liv gjort ett stort avtryck. För vissa av personalen på hemmet är hon bara en tjatig och besvärlig åldring. I mitt yrke som sjuksköterska får jag ta de del av många livsöden och på några minuter spelas deras liv upp som en liten film i mina tankar. Det finns många som levt ett enkelt och strävsamt liv. Vissa har vågat att ta för sig i livet och ångrar ingenting. Någon har levt hela sitt liv i samma hus i 90 år och bara varit på kanarieöarna en gång men är lika nöjd ändå. Vissa är ensamma och bittra. Andra har spelat dragspel och dansat sig genom livet och är lika förälskad i sin man efter 60 år av äktenskap.
,
Bakom en grå knut kan vad som helst dölja sig. Här bakom har vi Jasmine som ställde upp som hårmodell.
Ett möte i dag med en helt underbar gammal dam ställde livets stora frågor till sin spets. Vad vill jag minnas tillbaka på ålderns höst? Tankarna gick genast till min underbara sambo Jörgen. Precis som Veronica Maggio sjunger. Allt är bra nu.
Finns inget jag behöver som är någon annanstans
Jag skulle kunna dö nu, med kinden mot din hals. Nu vill jag inte dö förstås. Kvinna log mot mig och tittade mig djupt i ögonen och sa: "Jag ser att du har upplevt passion i ditt liv" Med Jörgen är livet en fest och det känns som lördag hela veckan. Även om livet är upp och ner och kämpigt. Så har vi varandra så nära. Jag älskar honom av hela mitt hjärta.
 
Snygg är han också. Här med söta Mille.
Duktig på att laga mat och grilla. Världens bästa sambo min Jörgen.
Nu har vi vårt lilla hus att se fram emot och för en gång skull så känner jag mig vuxen och redo för ett husansvar. Jag känner verkligen för att renovera och pyssla med vårt hem.
Om ni undrar varför det blev vitt runtomring texten så undrar jag det med :)
 

Honey I`m bored...

 
Känner mig lite lättuttråkad. Häromdagen var jag lite småsur och ville ha mina fyra lediga dagar tillbaka. Förra veckan såg jag fram emot fyra härliga lediga dagar. Hade tänkt att göra massor av saker men jag orkade ingenting. Drog i mig redbull, berocca. c-vitamin och ingefära men inget hjälpte. Tillslut förstod jag att jag faktiskt var sjuk. Blev sängliggandes i nästan 6 dagar. När jag äntligen blev frisk så var det Caspers tur att bli sjuk. Varit hemma nu i så många dagar och jag saknar vuxet sällskap. självklart har jag Jörgen men han har jobbat mycket och bla inventerat på jobbet. Mille är mysigt sällskap men som också kräver en hel del motion. Han är nog också lite uttråkad.
Ute är våren i ful lgång och från och till vädret helt underbart. Men vår tid kommer.
På hus fronten går det långsamt fram.
Vi längtar så till det nya huset. Vi har skrivit papper på vår lägenhet men hon som köper måste sälja sitt hus i Söndrum med närhet till have först. Vi håller verkligen tummarna att hon får det sålt. De svåra tider att sälja och rätt läge att köpa. Mäklaren säger att han har backup planer i fall det inte går bra med damen. Men just nu har man bara ont i magen av det hela. Men man får tänka positivt och att allt ska gå bra. Vi ska ha vårt nya hus och det med basta. Men inflyttningen blir definitivt framflyttad.
Igår var det utvecklingssamtal med Jasmine i skolan. Hennes pappa var med. Hon är så duktig att hon redan på vissa håll nått upp till årskurs 5ans mål. fast hon går i 4an. Matten är ingen utmaning och de får ge henne extra uppgifter hela tiden. Helt fantastiskt roligt.
 
Casper hade alla rätt på matteprovet häromdagen och sedan har det visat sig att han är en hejare på att klättra med. Han ville inte fortsätta med idrotten för han tyckte det var för svårt. Han hade inte riktigt orken för det och då blev det inte alls kul. Klättring fick bli ett nytt alternativ och han var så duktig. Jag blev riktigt förvånad. Så nu blir det klättring varannan onsdag. Han är så motiverad och glad. En riktig kämpe.
 Nu skall han bara bli frisk så vi kan ut och cykla. Missar discot i kväll men det kommer flera. Tänkte laga en nyttig pizza i kväll. Vi måste ju fortsätta vårt nya liv. Med mer motion och nyttigare mat.
Söta Mille fyller ett år nästa vecka. Får se hur vi ska fira den dagen. Extra köttbullar kanske.
 
 
 

RSS 2.0