Tredje delen av vår resa...

Att sätta sig på en buss och gå av på rätt ställe är inte alltid lätt speciellt i ett annat land. Vi skulle åka till hamnen i Alcudia och göra en liten utflykt men tyvärr gick vi av försent och hamnade i Gamla Alcudia i stället. Vi hade varit där på kvällen och ja varför inte gå runt på dagen också. Där var ju makalöst vackert. Så fel avstigningen blev en perfekt tur.
Tjusiga gångplattor.
God glass och dricka.
Haha, familjen på avstånd. Sorry alla bilder kan inte bli bra. Men byggnaden är väl fin?
Liten hund och man blir imponerad över elen på utsidan.
Lite från ovan.
Molnen drar ihop sig.  De tvvå sista dagarna blev molniga.
 
Tillslut hamnade vi i hamnen och båtarna.
Bara en båt?
Inte många?
Jodå massor. Har aldrig sett så många fritidsbåtar. Detta är bara en liten del.
Solen går ned.
Så var de dagarna slut. Något till inlägg blir det från Mallis.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Burger Kingkarta och vilse....

När vi bestämdes oss att hyra bil på Mallorca så hade vi lagt fram en bra karta som vi skulle ha med oss, men i all stress på morgonen så blev den kvar på hotellrummet. Glad i hågen körde vi mot Palma och vår karta från Burger King över Mallis med alla deras restauranger på. Så vi skulle nog klara oss. Men det var kanske inte så jättebra. Det gick lätt att ta sig till Palma på stor väg och så. Men vi hade hade hittat en litet ställe som vi gärna ville åka till. Med kristallklart vatten och klippor. Det fans inte ett vägnummer på Burger King kartan. Paniken började sprida sig. Stannade till vid ett litet supermarket och fick tag på en karta på tyska. Bättre än inget. Men det var inte lätt och klockan började ticka på. Hungriga och lite trötta efter aqvaland. Vägarna och byarna blev mindre och mindre. Tillslut kunde man inte möta en anna bil. Var vi verkligen rätt?
Mysiga små ställen.
Där tog vägen slut. Bara att parkera och ge sig ut.
Vackrare ställe får man leta efter. Helt klart värt resan hit. Tyvärr var vi i lite tidspress. Vi hade hittat rätt.
Lite läskigt att klättra men Casper fixade det helt galant.
Skepp o hoj.
Bara att lämna det vackra stället.
Ser ni den lilla skylten? Inte lätt att hitta vägskyltar och köra rätt. Vi körde vilse på hemvägen och kom knappt ut ur en stad för vi fattade inget av varken karta heller skyltar. Vi frågade efter hjälp men de fattade inget av vad vi sa. Men vi hann lämna in bilen i tid och mat fick vi när vi kom fram. Lite stressigt och äventyrligt.  Ungarna var så duktiga och klagade inget trots hunger. Dagens läxa: ha en ordentlig karta och helst på svenska. Bra att ha internet på mobilen när man är utomlands. Vattenland är inget för killar i rullstol.
 Mer reseskildring kommer om ni orkar med mer.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En riktig resa...

Att resa med familjen kan vara riktigt roligt och intressant. Speciellt när man kanske är familjen annorlunda som vi. Ni kan tänka er att resa med två tonåringar, en ung kille i rullstol, en hysteriskt flygrädd och nojig mamma samt en filosoferande nybliven 50 åring. Samt att vi inte är en kärnfamilj. Med handbagaget fullt med mediciner och nerverna utanpå så landade vi i alla fall på Mallorca. Jag och Casper fick åka en egen tur med någon form av lastvagn och sjungandes med en annan rullstollsåkare på Viva Espana genom den kollosalt stora flygplatsen mitt i natten. Man blev lite skickad fram och tillbaka och ingen visste något och sa olika saker. Klockan var över två när vi äntligen var framme på hotellet. Jättesmidigt ändå att åka från Halmstad.
Casper var väldigt nöjd med sin nya kub.
Jag var nöjd med utsikten från vårt hotell.
Casper väntar på att få äta en god middag.
Vi hade en anledning till att åka till Mallis.
Jörgen fyllde 50 år, Hip hip hurra. Vi började med en god frukost på hotellet. Jag har aldrig varit med om större frukost. Man kunde till och med göra sig sin egen smothie med en mixer.
meningen var att ballongerna skulle synas på bilden, de hänger runt halsen på Jörgen och han fick även ha en medalj på sig hela dagen. Efter frukost fick han deltaga i poolgympan.
 
Fiskspa valde han själv som present. Jätteläskigt.
 
Middag blev det i gamla Alcudia som var fantastisk vacker.
 
Jasmine hittade en snygg väska.
Jörgen och Jasmine åker vattenruschbana, Aqualand var stort men inte så jättekul tyckte
jag och Casper.
Vem vågar åka här? Lång kö tyvärr. Wiktor och Jörgen hann dock åka.
Varmt och jag höll mig i skuggan. Vi hade hyrt bil den här dagen och hemresan blev inte
riktigt som vi tänkt oss. Men nu blev detta inlägget ganska långt så jag fortsätter att berätta i nästa blogg inlägg. För det finns massor att skriva om. Jag tog bara 485 bilder så någon bild till har jag att visa.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0