Vår och trädgård...

Tänk så fort tiden går. Våren står runt hörnet och smyger sakta framåt. Vissa dagar är solen stark och varm. Man slänger av sig jackan men så fort solen går i moln så huttrar man. Jag har varit ledig i fyra härliga dagar och har nästan varit ute från morgon till kväll. Jobbat och slitit i trädgården med en yxa och halv slö såg. Det låter kanske jobbigt men det har varit så roligt.
Det blev en hel del som Jörgen får åka till tippen med :)
En himla massa fula träd och buskar.
Så blev väl bättre? Får försöka låna en motorsåg och få ner alla stubbar och lägga på jord
och fixa till det lite snyggare.
Här stod en jättestor taggig buske som jag fick ta fram stora tjocka vantar att få bort den med. Fick slita som ett djur. Fick hjälp att ett ex som kom förbi och få bort hela stubben. Man får uttnyttja den man kan. Jag ska lägga stenar längts in för man ska inte ha jord intill väggen. Har jag lärt mig.
Inne har ju jag och Casper planterar kryddor och tomater.
Titta så fint det börjar bli av Caspers tomater. Snart dags att plantera om.
 
Studsmattan har åkt fram och Jasmine tror att det är sommar och tar av sig kläderna hela tiden. Idag var hon lite förkyld. Jag har mycket mer att göra i trädgården och vi har även inne att göra. Fast det tar tid allt. Roligt är det i alla fall.
 
 
 
 
 
 
 
 

jag och kameran...

Förra veckan jobbade jag sex dagar och hade så högt tempo att det kändes bedrövligt. Jag har haft under ganska lång tid haft det lugnt men helt plötsligt har jag fått sjukt mycket att göra. Vi har en stor omorginastion på gång och detta är nog bara toppen av ett isberg. Något isberg i luften var det dock inte idag hemma. Utan snarare vår i luften. Jag trodde att jag skulle vara jättetrött idag eftersom jag jobbat helgen och igår. Men jag har känt mig så pigg och glad i dag. Drog igång dagen med lite städning. Tog det som kändes mest kris med. Solen lockade där ute. Mille var faktiskt på sitt hunddagis idag och jag behövde inte bekymra mig om honom. Utan jag plockade fram min dammiga kamera. För det är inte ofta min systemkamera kommer fram nu för tiden.

Känner mig helt ringrostig. Men kul ändå att fotogtafera. Gav mig ut till havet.
Hela havet stormar.
Underbara Grötvik. Snart fylls hela hamnen med båtar.
Dags att pyssla om sin båt. Tjärar du så målar jag.
'
Snart öppnar kafet här ute och man kan njuta av kaffe och glass.
Jag hade aldrig hoppat ned från klipporna. Fattar inte hur folk vågar.
 
Vackra vårblommor. Dags att börja fixa i trädgården och kanske jag till och med ska fixa till lite med fröer och blommor i år. Köpa ett miniväxthus. Vore kul att odla fram lite egna kryddor och sallader. Vi får se om min energi håller i sig. Jag har köpte lite piller på hälsokosten efter som jag har känt mig lite deppig och trött. Tror faktiskt det har med lite hormoner att göra. Det sägs att man ska lyssna på sin kropp. Men jag tror att det mesta går att ordna med kost, motion och ha roligt. Jag är lite orolig för Casper och hans ögon. Förra veckan berättade han att han såg dubbelt. Fick en tid till optikern men de kunde inte hjälpa honom för han såg för dåligt.  Blir remiss till ögonkliniken. Ögonen har ju också muskler. Men vi tänker positivt och jag hittade hans gamla glasögon och han tycker det känns bra. Nästa vecka åker vi till Göteborg och testar alla hans muskler.
På ett eller annat sätt så blir man alltid räddad.
Finns alltid olika vägar att ta sig framåt i livet. Jag försöker göra enkla val i livet. Gäller att hitta guldkorn i vardagen.  Idag stod Grötvik och havet för guldkornen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0